Levering door heel Nederland en België
Gratis proefstukjes

Lakken en spuiten

Afgelakte producten

De door jou gewenste producten kunnen door ons voorgelakt en in iedere gewenste RAL-kleur afgelakt worden. Aflakken kan tegenwoordig niet alleen in zijdeglans, maar ook in hoogglans en mat. Deze twee bewerkingen hebben we toegevoegd aan ons assortiment, om een zo compleet mogelijk producten­palet aan te bieden.

Ook kun je ervoor kiezen om gegronde of voorgelakte producten te bestellen, om deze vervolgens zelf op kleur te brengen. Als je er de voorkeur aan geeft om je afwerking in eigen hand te houden, leveren wij ook hoogwaardige lakken. Zo kun je al jouw producten naar onze hoge standaarden afwerken en kunnen wij je het beste eind­resultaat garanderen.

Onze producten zijn standaard te bestellen in antracietgrijs, zwart en de meest voorkomende wittinten, in reguliere E1-kwaliteit MDF en waterwerende MDF (v313). Aflakken is mogelijk in elke gewenste RAL-kleur. Vraag hiervoor een offerte aan door op de onderstaande link te klikken.

Vrijblijvende offerteaanvraag 

Hoe zorgen wij voor onze dekkende en strakke laklaag?

In tegenstelling tot vele andere aanbieders die lijstwerk leveren, schilderen wij ons lijstwerk niet met een kwast of roller. Onze fabriek is voorzien van professionele aflakstraten. De Plintenfabriek heeft een team van getrainde spuitmedewerkers in dienst. Zij zorgen er iedere dag voor dat ons afgelakte lijstwerk zo strak mogelijk in de lak zit. Voor vensterbanken of andere producten die niet door onze spuitstraten passen of extra aandacht nodig hebben, hebben wij een professionele spuitcabine. Onze senior spuiter zorgt hier voor strakke laklagen, voor iedere vorm van maatwerk die de marges van onze spuitstraten overschrijdt. Producten die afgeleverd dienen te worden in hoogglans of mat worden ook met de hand gespoten.

Onze afwerkingen

 • Gegrond: twee grondlagen.
 • Voorgelakt: twee grondlagen, een schuurbehandeling en één vullaklaag in neutraal wit of antraciet, die het mogelijk maakt je product met 1 zelf aan te brengen laklaag zeer strak en dekkend af te lakken.
 • Afgelakt: twee grondlagen, een schuurbehandeling, één vullaklaag, nog een schuurbehandeling en één aflaklaag op kleur in de door jou gewenste kleur.
 • Blank gelakt: twee watergedragen blanke laklagen.

Wist je dat...

…wij onze producten spuiten? Hierdoor is het mogelijk om in één gang een laagdikte tot wel 180 mu te realiseren, zonder druipers of lopers in de lak. Met een roller of kwast is een maximum laagdikte van 70 mu van toepassing. Wij garanderen dus altijd een kwalitatief hogere, dikkere en strakkere laklaag dan iedere andere aanbieder.

2K aflaklaag

2K (2-componenten lak) als aflaklaag? Wat betekent dat eigenlijk? Hier de voor- en nadelen op een rijtje ten opzichte van een 1K aflaklaag:

Voordelen

 • Beter bestand tegen krassen.
 • Bestendig tegen chemicaliën
 • Beter beschermt tegen UV-stralen
 • Hogere laagdikte voor maximale bescherming
Nadelen
 • Arbeidsintensiever
 • Duurdere laksoort dan 1K
 • Langere droogtijd

Onze lakken en glansgraden

10 glossunits - Dit houdt in dat er nauwelijks glans in de lak zit. Wanneer je een lichtpunt probeert de spiegelen in de lak, zie je deze enkel wazig oplichten. Onze matlak is een 1k-lak (één component).

40 glossunits - Dit houdt in dat er een matige glans in de lak zit. Wanneer je een lichtpunt probeert te spiegelen in de lak, zie je duidelijk een lichtpunt. Je kunt de contouren van het lichtpunt echter niet uitmaken. Deze zijdeglans variant is een 1k lak (één component).

10 glossunits; Dit houdt in dat er extreem weinig glans in de lak zit. Wanneer je een lichtpunt probeert te spiegelen in de lak zie je enkel een lichtere plek in het oppervlak. Ondanks onze geavanceerde spuitlijn is het spuiten van Oplos­middel­houdende lak minder veilig voor mens en milieu dan water­gedragen lakken. Ook vergeelt de lak door de jaren heen iets meer dan een water­gedragen lak. De voordelen daarentegen zijn dat deze lak extreem hard is en dus ideaal voor venster­banken, sokkels en plinten.

40 glossunits; Dit houdt in dat er een matige glans in de lak zit. Wanneer je een lichtpunt probeert te spiegelen in de lak, zie je duidelijk een lichtpunt. Je kunt de contouren van het lichtpunt echter niet uitmaken. Ondanks onze geavanceerde spuitlijn is het spuiten van Oplos­middel­houdende lak minder veilig voor mens en milieu dan water­gedragen lakken. Ook vergeelt de lak door de jaren heen iets meer dan een watergedragen lak. De voordelen daarentegen zijn dat deze lak extreem hard is en dus ideaal voor vensterbanken, sokkels en plinten.

90 glossunits; Dit houdt in dat er extreem veel glans in de lak zit. Wanneer je een lichtpunt probeert te spiegelen in de lak zie je precies het lichtpunt en de contouren. Omdat dit een Oplosmiddelhoudende verf is zijn we in staat deze hogere glansgraad te bereiken. Ondanks onze geavanceerde spuitlijn is het spuiten van Oplos­middel­houdende lak minder veilig voor mens en milieu dan watergedragen lakken. Ook vergeelt de lak door de jaren heen iets. De voordelen daarentegen zijn dat deze lak extreem hard is en dus ideaal voor vensterbanken, sokkels en plinten. Op de lange termijn is dit de sterkste en beste hoogglans lak die we hebben.